boekomslag Arwen Elys Dayton - Traveler

In Seeker heeft Quin Kincaid de gelofte afgelegd om Zoeker te worden. Het leek een nobel doel, maar dat was bedrieglijk. Haar vader is een moordenaar. Haar oom een leugenaar. Haar moeder een slachtoffer. En de jongen van wie ze houdt, zint op wraak. Haar vriend Shinobu is de enige die ze vertrouwt. Hij is even wanhopig als Quin om antwoorden te krijgen. Maar hoe dieper ze graven in het verleden, hoe donkerder alles wordt. Er zijn sinds lang verdwenen Zoeker-families, schimmige allianties en meer: een duister plan dat generaties geleden is gesmeed om hen te vernietigen.Het verleden is angstaanjagend dichtbij. En het zal hen vernietigen.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Over het verhaal

‘Shinobu?’ vroeg Quin toen ze zag dat hij bewoog. ‘Ben je wakker?’
‘Ik geloof het wel,’ antwoordde hij traag.
De stem van Shinobu MacBain klonk dik en versuft, maar hij tilde zijn hoofd op om haar te zoeken. Hij had zich al uren niet meer verroerd en Quin was opgelucht dat hij weer bij kennis was.
Voorzichtig stopte ze het leren boek dat ze vasthield in de zak van haar jasje en liep door de donkere ziekenhuiskamer naar het bed van Shinobu, dat veel te kort leek voor zo’n lang iemand.
Zelfs in het schemerlicht zag ze de brandwonden op zijn wangen. Ze waren grotendeels genezen en zijn hoofd was weer bedekt met een volle, gelijkmatige bos rood haar, maar zij zag nog altijd het verschroeide haar vol aangekoekt bloed voor zich dat de verplegers hadden afgeschoren toen hij geopereerd werd.
‘Hé,’ zei ze, en ze ging op haar hurken naast het bed zitten. ‘Fijn dat je wakker bent.’
Hij probeerde te glimlachen, maar het werd een grimas. ‘Fijn om wakker te zijn… maar wel jammer dat mijn hele lijf pijn doet.’
‘Tja, jij doet altijd alles met volle overgave, hè?’ vroeg ze terwijl ze haar kin op de stang rond het bed steunde. ‘Jij helpt me altijd, al moet je daarvoor van een gebouw springen, een luchtschip laten neerstorten en jezelf doormidden laten hakken.’
‘Jij bent samen met mij gesprongen,’ merkte hij op, zijn stem nog vol slaap.
‘We waren aan elkaar vastgebonden, dus ik had niet echt iets te kiezen.’ (blz. 9)

Shinobu is zwaargewond geraakt toen hij samen met Quin uit een luchtschip sprong. Hij ligt al een tijdje in het ziekenhuis. Hij heeft veel pijn en is versuft door de pijnstillers. In het luchtschip heeft Quin van de Jonge Vrees een bijzondere athame gekregen. Met een athame kan een Zoeker reizen. Zodra Shinobu het ziekenhuis uit mag willen ze de athame gebruiken om op zoek te gaan naar andere Zoekerfamilies.

Andere Zoekerfamilies hadden voor hen altijd tot een ver verleden behoord. Ze maakten deel uit van de oude verhalen die de vader van Shinobu had vertelt toen ze nog klein waren. Verhalen over Zoekers die wrede koningen van de troon hadden gestoten, op moordenaars hadden gejaagd, misdadigers van middeleeuwse grond hadden verdreven en achter vele goede daden in de geschiedenis hadden gezeten. Quin vroeg zich verbitterd af of er ook maar iets waar was van die verhalen. Shinobu en zij waren opgegroeid in de overtuiging dat Zoekers nobele mensen waren, maar Briac had hun hele wereld op zijn kop gezet. Hij had hun oude instrumenten en ooit zo eerzame vaardigheden ingezet om Zoekers in een soort huurmoordenaars te veranderen die steeds meer geld en macht vergaarden, en Quin had geen idee hoe lang dat al aan de gang was geweest. (blz. 14)

Quin heeft het dagboek van Catherine, de moeder van John. John woonde en trainde samen met Shinobu en Quin in Schotland. Ze waren vrienden, maar nu zijn ze vijanden. Catherine was gefascineerd door verdwenen Zoekers. Ze wilde weten waarom er langzaam maar zeker Zoekers verdwenen en waardoor sommige families uitgestorven raakten. Maar haar dagboek is niet volledig. Quin en Shinobu proberen het raadsel alsnog op te lossen… Maar ze worden tegengewerkt door een paar jongens die ook met een athame kunnen reizen. Wie zijn deze jongens? Waar is John ondertussen mee bezig? Zullen Quin en Shinobu de verdwenen Zoekerfamilies vinden?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, verrassend, traag
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
n.v.t.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
zie hierboven
Wie is de hoofdpersoon?
er zijn meerdere hoofdpersonen: Quin, Shinobu, John, Maud, Nitt
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Maud willen ontmoeten
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
In Schotland en Hong Kong
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een verhaal over mensen met bijzondere krachten
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is deel twee van een trilogie. Ik vind het verhaal traag
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen