Nadat zijn geheugen is gewist, wordt Thomas wakker in een grote open ruimte met gigantische muren eromheen. De jongens die er al wonen hebben geen idee wat ze er doen of waar ze vandaan komen. Als Thomas beseft dat ze gevangen zitten in een labyrint, sluit hij zich aan bij de Renners. Overdag proberen de Renners een uitgang te vinden, maar s nachts is het levensgevaarlijk buiten de muren en wacht onherroepelijk de dood. Thomas zet alles op het spel om uit het labyrint te ontsnappen, en om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Pippa
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, leuk, spannend, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Er zijn geen illustraties
Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over een groepje jongens. Ze zitten in de Laar, een plek met een bos en dingen die de jongens zelf hebben gebouwd. Alle jongens zij hun herinneringen kwijt van alles wat er is gebeurt voor ze in de Laar kwamen. Om de Laar zit een Labyrint. De Renners proberen overdag een uitgang te vinden. ‘S nachts gaan de deuren dicht en moet je terug in de Laar zijn. Anders overleef je het niet. De jongens proberen erachter te komen waarom ze daar zijn en nog belangrijker, hoe ze daar weg kunnen komen.
Wie is de hoofdpersoon?
Thomas
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Newt willen ontmoeten, hij is mijn favoriete personage en ik zou hem willen vragen hoe het voor hem was in de Laar.
Waar speelt het verhaal zich af?
In de Laar en het Labyrint
Wat vind je leuk aan dit boek?
Door de korte hoofdstukken wou je steeds doorlezen. Veel hoofdstukken eindigden ook met iets spannends waardoor je het niet kon wegleggen. Het was ook mooi en goed geschreven, dus niet van die langdradige zinnen met ingewikkelde woorden. Daarnaast vind ik het ook een heel sterk en goed verhaal.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Eigenlijk niks, normaal is er altijd wel iets minder aan een boek maar bij deze kon ik niks bedenken!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen boven de 14 die wel houden van spannende boeken. Je moet wel tegen enge en heftige scenes kunnen want daar zit het boek vol mee.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen