boekomslag Suzanne Collins - De hongerspelen

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot. Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Boekinformatie
Schrijver: Suzanne Collins
Titel: De hongerspelen
Serie: De hongerspelen #1
Uitgeverij: Van Goor
Jaartal: 2009
Bladzijden: 368
Vertaler: Maria Postema
Genre: science fiction
Leeftijd: 12+

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Lynn (12-15 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb de film van dit boek gezien en die is echt super leuk dus ben ik dit boek gaan lezen en ben verslaaft geraakt aan deze serie boeken.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
Avontuurlijk, cool, lang, leuk, mooi, ontroerend, realistisch, romantisch, spannend, meeslepend
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje uit het boek overtypen
Je leeft echt mee met de hoofdpersonen. het lijkt net alsof je zelf ook de dingen beleeft die ze in het boek beleven. Je zou het boek eigenlijk wel in 1 keer uit willen lezen, maar dat kan haast niet want het is wel een beetje een dik boek XD. De hooft persoon beleeft allemaal spannende dingen, maar er zit wel een goed verhaal in. Dat maakt het boek zo leuk!! 
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ja, Peeta!!! Dat is een van de hoofdpersonen. Ik heb geen idee wat ik dan zou willen doen, misschien een super grote taart bakken want hij is een bakker in het boek.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Of ik nog iets anders over het boek wil vertellen?? Dat je het boek echt moet lezen!!! het is echt een super leuk boek en ja, het is een dik boek maar het is het echt waart om het te lezen!! En… O ja, het is een science fiction boek, gelukkig maar want ik zou niet willen dat wat in het boek gebeurd in het echt ook zo zou zijn. (In het boek moet 24 kinderen, 12 tot en met 18 jaar, met elkaar vechten om leven en dood. Dat moeten ze om de mensen bang te maken zodat ze niet in opstand komen en om de mensen in het Capitol te vermaken.) 
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Ik heb dit boek gelezen toen ik 12 was. Het is een erg meeslepen en soms een beetje heftig verhaal, je beleeft zelf ook de dingen die de hoofdpersoon ook beleeft, dus ik zou het sowieso niet onder de 12 jaar lezen maar als je net als ik de films super vind dan kan ik het je verbieden om te lezen tot dat je 12 bent, het is je eigen keuze. Verder is het boek niet alleen leuk voor kinderen maar ook leuk voor de wat ouderen!