boekomslag Eoin Colfer - Artemis Fowl and the eternity code

Eoin Colfer – Artemis Fowl and the Eternity Code (1e recensie)

boekomslag Eoin Colfer - Artemis Fowl and the eternity code

Thirteen-year-old criminal mastermind Artemis Fowl has constructed a supercomputer from stolen fairy technology. In the wrong hands it could be fatal for humans and fairies alike. But no need to worry, Artemis has a brilliant plan. He’s not going to use the computer; he’s just going to show it to a ruthless American businessman with Mafia connections. His bodyguard, Butler, will be with him. What could possibly go wrong…?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Over het verhaal

With two parents resident in Fowl Manor, it will be impossible for me to conduct my various illegal ventures undetected. Previously this would not have been a problem as my father was a bigger crook than me, but Mother is determined that the Fowls are going straight.
However, there is time for one last job. Something that my mother would not approve of. I don’t think the fairy folk would like it much either. So I shall not tell them.

Artemis Fowl ontdekt een manier om met behulp van de bij de elfen gestolen technologie een supercomputer te bouwen, de zogenaamde ‘Zie-Kubus’, die alle aardse computers overbodig maakt. Artemis gaat in zee met een zakenman uit Chicago, Jon Spiro, met wie hij de computer wil ruilen voor goud – zijn favoriete substantie. Maar de ontmoeting blijkt een valstrik: Spiro gaat er met de Zie-Kubus vandoor en verwondt Artemis’ bodyguard Butler. Om de in levensgevaar verkerende Butler te redden ziet Artemis zich gedwongen de hulp in te roepen van zijn oude rivaal Holly Short. Op miraculeuze wijze wordt het leven van Butler gered, maar er is een probleem: Butler is opeens vijftien jaar ouder geworden. Daarom wordt Butler’s zusje Juliet gerecruteerd als tijdelijke bodyguard, en reizen ze samen af naar Chicago om de C Cube terug te stelen – en om definitief af te rekenen met Spiro.

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Dit boek stond op de e-reader en we waren op reis
Welke steekwoorden passen bij het boek? (bijvoorbeeld grappig, spannend, saai)
Grappig, spannend, avontuur
Hoe kom je aan het boek? (bijvoorbeeld van jezelf, van iemand anders, van de bieb)
Geleend
Zitten er plaatjes in het boek? Zijn ze belangrijk voor het verhaal of is het meer versiering?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een voorbeeld geven van een leuk stukje uit het boek
Ik vond dit een erg leuk boek om te lezen. Zo leuk dat ik direct aan de volgende delen ben begonnen. Artemis Fowl is in het begin een onuitstaanbare hoogbegaafde jongen die denkt alles beter te weten. In de loop van zijn avonturen komt Artemis er achter dat hij de hulp van anderen goed kan gebruiken. Hij wordt volwassener.
De boeken zijn met veel humor geschreven, zoals uit bovenstaande citaten blijkt. Ik heb regelmatig zitten grinniken tijdens het lezen, tot lichte ergernis van mijn omgeving.
De verhaallijnen zijn goed en spannend uitgewerkt. De verhalen zijn niet voorspelbaar.
Wat vond je van de hoofdpersonen in het boek?
De personages zijn ‘echte’ mensen van vlees en bloed en maken veranderingen door in de loop van de boeken.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemakkelijk
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Deze boeken zijn een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 12 die houden van een wereld waarin ook magie aanwezig is. De boeken zijn zeker ook leuk te lezen voor volwassenen die van fantasy boeken houden.