boekomslag Eoin Colfer - Artemis Fowl (ENG)

Twelve-year-old villain, Artemis Fowl, is the most ingenious criminal mastermind in history. His bold and daring plan is to hold a leprechaun to ransom. But he’s taking on more than he bargained for when he kidnaps Captain Holly Short of the LEPrecon (Lower Elements Police Reconnaissance Unit). For a start, leprechaun technology is more advanced than our own. Add to that the fact that Holly is a true heroine and that her senior officer Commander Root will stop at nothing to get her back and you’ve got the mother of all sieges brewing!

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Over het verhaal

The story began several years ago at the dawn of the twenty-first century. Artemis Fowl had devised a plan to restore his family’s fortune. A plan that could topple civilizations and plunge the planet into a cross-species war. He was twelve years old at the time…

Artemis Fowl is een twaalfjarig crimineel meesterbrein, altijd belust op macht en geld en immer in gezelschap van zijn boomlange bodyguard Butler. Wanneer hij erachter komt dat iedere elf een magisch boek bezit, steelt hij een exemplaar, fotografeert het met zijn digitale camera, en e-mailt het bestand naar zijn Mac G6 computer. Op ingenieuze wijze kraakt hij de code, en ontdekt zo dé manier om de elfen hun goud afhandig te maken. Artemis besluit Kapitein Holly – ElfBI’s eerste vrouwelijke officier – te kidnappen stuit echter op grote weerstand van het in verhalen zo lief afgeschilderde elfenvolk. Zwaar bewapend, en uitgerust met de modernste apparatuur, zijn ze vastbesloten zijn plannen in de kiem te smoren…

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Dit boek stond op de e-reader en we waren op reis
Welke steekwoorden passen bij het boek? (bijvoorbeeld grappig, spannend, saai)
Grappig, spannend, avontuur
Hoe kom je aan het boek? (bijvoorbeeld van jezelf, van iemand anders, van de bieb)
Geleend
Zitten er plaatjes in het boek? Zijn ze belangrijk voor het verhaal of is het meer versiering?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek? Je kunt bijvoorbeeld een voorbeeld geven van een leuk stukje uit het boek
Ik vond dit een erg leuk boek om te lezen. Zo leuk dat ik direct aan de volgende delen ben begonnen. Artemis Fowl is in het begin een onuitstaanbare hoogbegaafde jongen die denkt alles beter te weten. In de loop van zijn avonturen komt Artemis er achter dat hij de hulp van anderen goed kan gebruiken. Hij wordt volwassener.
De boeken zijn met veel humor geschreven, zoals uit bovenstaande citaten blijkt. Ik heb regelmatig zitten grinneken tijdens het lezen, tot lichte ergernis van mijn omgeving.
De verhaallijnen zijn goed en spannend uitgewerkt. De verhalen zijn niet voorspelbaar. 
Wat vond je van de hoofdpersonen in het boek?
De personages zijn ‘echte’ mensen van vlees en bloed en maken veranderingen door in de loop van de boeken.
Wat wil je nog meer vertellen over het boek?
Dit is deel 1 uit een serie boeken
Is het boek moeilijk of gemakkelijk om te lezen?
Gemakkelijk
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee
Aan wie zou je dit boek aanraden? (bijvoorbeeld kinderen van jouw leeftijd, jonger, ouder, jongens, meisjes)
Deze boeken zijn een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 12 die houden van een wereld waarin ook magie aanwezig is. De boeken zijn zeker ook leuk te lezen voor volwassenen die van fantasy boeken houden.