Eva Burgers – Flashback (1e recensie)

boekomslag Eva Burgers - Flashback

Na een gezellig avondje shoppen wordt Lynn plotseling van haar fiets gesleurd en in elkaar geslagen. Als ze weer bijkomt in het ziekenhuis kan ze zich bijna niets meer van het voorval herinneren. Wat is er precies gebeurd? Wie heeft haar dit aangedaan en waarom? Lynn wordt bang en achterdochtig en weet niet meer wie ze nog kan vertrouwen. De antwoorden lijken dichterbij te zijn dan Lynn denkt… Maar wil ze die wel weten?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Anne (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik wilde kennis maken met het genre jeugdthriller
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, geheimzinnig, interessant, spannend
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Ik vind het bijzonder hoe de schrijfster iedereen verdacht maakt.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Ik vind alles leuk
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
De hoofdpersoon, om samen te gaan schilderen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
De cover van dit boek vind ik erg mooi en vooral aantrekkelijk! Je ziet een foto van Lynn met een hele mooie gezichtsuitdrukking, ik zie er iets in van angst en wantrouwen. Ook zie je de dader die in het verhaal precies beschreven wordt als op de foto. Daarnaast is de titel in het oranje geschreven en zijn er tekeningen bij in het roze die nu, na het lezen, echt heel goed bij het verhaal passen!
Ik ben blanco dit boek in gegaan, vooral omdat ik niet zo goed wist wat ik van dit boek moest verwachten, omdat het een jeugdboek is en omdat ik bijna nooit thrillers lees. De hoofdstukken in dit boek zijn aangegeven door de dagen waarop het verhaal zich afspeelt en daaronder het personage dat het verhaal meemaakt met grotere letters zijn aangegeven. Er wordt hierbij afgewisseld tussen Lynn en haar ex-vriendje Jay. Al snel in het boek is er spanning wat ik persoonlijk erg fijn vond! Lynn wordt van haar fiets gesleurd en in elkaar geslagen….
Al snel kun je als lezer verschillende verdachten aanwijzen en tijdens het lezen heb ik echt ieder personage wel een keer verdacht! Soms was dit echt heel vervelend want waarom zou een heel leuk personage dit nou gedaan kunnen hebben? Juist doordat je deze ‘verdachten’ beter leert kennen kun je je soms bijna niet voorstellen dat zij, misschien, Lynn en haar gezin het leven zuur maken.
Ik vind flashback een interessant boek voor de jeugd, als lezer kun je nadenken over alle mogelijker daders en kom je erachter dat je niet zomaar iedereen kan beschuldigen en dat mensen zich heel anders kunnen voordoen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Als je het mij vraagt een echte aanrader, zelfs als je niet echt van thrillers houdt!
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Dit boek is leuk voor de jeugd! Zowel voor jongens als voor meisjes.