De lijst was eigenlijk haar idee. Maar Valerie kan haar ogen niet geloven als haar vriend Nick op een dag om zich heen schiet in de aula en doelbewust richt op de schoolgenoten op de lijst, de hate list. Ze probeert hem nog tegen te houden, maar het is al te laat. Valerie komt in een nachtmerrie terecht. Hoe zorgt ze ervoor dat haar onschuld bewezen wordt? Mag ze nog van Nick houden, nu hij anderen van het leven heeft beroofd? En wie zijn haar echte vrienden eigenlijk?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (15-18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, geheimzinnig, interessant, mooi, ontroerend, realistisch, spannend, zielig
Staan er tekeningen in het boek? Door wie zijn ze gemaakt? Vind je de tekeningen mooi? Passen de tekeningen bij het verhaal?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Jennifer schrijft erg boeiend en beschrijft de situaties erg goed. Over het algemeen is het een verdrietig boek, maar er zijn ook erg leuke situaties.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Het einde is heel kort. Net of het even snel moest eindigen.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Nick. Praten over waarom hij die keuzes heeft gemaakt. Want hij vermoord zichzelf en weet je dus niet precies waarom hij mensen neerschiet.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit boek gaat over iemand die plots schiet in een school. Je hoort het vaak op het nieuws. In het boek gaan ze er verder op in en zie je de gevolgen zoals: hoe het in de media gaat en op die school. Het is echt een aanrader.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Het is voor jongens en meisjes. Ik denk dat dit boek voor rond de 15 jaar is. Er staat soms goed beschreven hoe hij iemand neerschiet en het bloed enz. daar moet je dus wel tegen kunnen.