boekomslag Annemarie Bon - Een nieuw leven

De vijftienjarige Nienke ontmoet Sander tijdens een uitwisselingsprogramma en ze is meteen tot over haar oren verliefd. Ze beleven samen een paar heerlijke dagen, maar Sander woont ver weg en eenmaal, thuis laat hij al snel weten dat hij geen verkering wil. Een paar weken later vreest Nienke dat ze zwanger is. De zwangerschapstest is onverbiddelijk…..

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Over het verhaal

Aan: Sandert.j.u.h@hotmail.com
Onderwerp: Mis je

Lieve Sander,

Ben je goed thuisgekomen? Ik heb al een paar keer geprobeerd om je toe te voegen op msn en ook op hyves heb ik je gevonden, maar ik heb je nog steeds niet online gezien. Nou ben ik natuurlijk zelf bijna nooit online. Je weet dat ik geen computer heb, omdat mijn moeder daar niet van houdt. Ik zit alleen op school, in de bieb en bij mijn vriendin Lisa op internet. Daarom mail ik liever.
Ik moet steeds weer huilen omdat jij nu zo ver weg bent, terwijl we eergisteren nog in elkaars armen lagen. Eindelijk snap ik de betekenis van tweelingzielen, zoals mijn moeder dat noemt. Snapte ik het trouwens maar niet. Het is wreed dat jij aan de andere kant van het land woont. Ik wil van school af. Ik wil thuis weg. Ik wil alleen maar bij jou zijn. Dat is het enige wat ik kan denken, maar ik weet dat het niet kan. Ik ben pas vijftien. Sander, ik ben zoooooo verliefd op je. Dat kun je niet weten. Ik begrijp het zelf niet eens. Ik wist het vanaf het moment dat ik je zag. Het is alsof ik je altijd al gekend heb, alsof ik altijd op je gewacht heb.

Oeps, ik moet afsluiten, Lisa vindt het mooi geweest.
Laat je snel iets horen?

4ever yours, Nienke

Nienke heeft Sander ontmoet in een jeugdherberg tijdens een schooluitje. Ze heeft sex met hem gehad en helaas is ze zwanger geworden. Nienke wil een abortus laten plegen, maar daar zijn haar ouders het absoluut niet mee eens. Nienke moet het kindje ter wereld brengen en dan zullen haar ouders net doen of het hun kindje is. Haar moeder gaat zelfs zo voor dat ze zwangerschapskleren koopt en een buik krijgt. Nienke voelt zich hier niet prettig bij en besluit zonder dat haar ouders het weten een afspraak te maken met een maatschappelijk werkster. Daar komt ze erachter dat datgene wat haar ouders willen eigenlijk illegaal is. Als ze haar ouders vertelt dat ze zelf het kindje wil houden gaat het mis in de relatie met haar ouders. Nienke staat er helemaal alleen voor. Gelukkig heeft ze haar beste vriendin.


Luister naar het begin van dit boek…

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
★★★☆☆ – gemiddeld
Ik vond het begin van het boek zeurderig, maar hoe verder ik in het verhaal kwam hoe sympathieker Nienke werd. Ze is een meisje dat goed voor zichzelf opkwam en durfde om vragen te stellen en informatie uit te zoeken. Ik vond het leuk dat Nienke geen standaardmeisje is dat zwanger is geworden. Nienke zit op het VWO, ze komt uit een normaal gezin. Haar ouders hebben een eigen winkel. Dat maakte dit boek voor mij verrassend. Het boek eindigt positief en als lezer weet je dat het met Nienke wel goed gaat komen.