boekomslag Greet Beukenkamp - Mijn onvergetelijke ontvoerder

Daphne is ontvoerd door drie mannen en wordt opgesloten in de kelder van een afgelegen huis. Het blijkt om losgeld te gaan. Daphne staat doodsangsten uit. Door de onzekerheid over haar lot is ze constant op haar hoede. Het enige lichtpuntje is haar jongste ontvoerder. Hij maakt soms een praatje met haar en doorbreekt zo haar eenzaamheid. Ze vraagt hem of hij een blocnote voor haar mee kan nemen omdat ze graag gedichten schrijft. Achter in de blocnote begint ze stiekem een dagboek, waarin ze alles opschrijft wat ze meemaakt. Terwijl de betaling van het losgeld op zich laat wachten en de angst voor verkrachting en moord loert, worden Daphnes gevoelens voor haar jongste ontvoerder steeds verwarrender …

Boekinformatie
Schrijver: Greet Beukenkamp
Titel: Mijn onvergetelijke ontvoerder
Uitgeverij: Clavis
Jaartal: 2017
Bladzijden: 206
Genre: thriller
Leeftijd: 15+

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Katrien (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
eng, lang, realistisch, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Er staan geen illustraties in het boek
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Een meisje wordt op een dag van haar fiets gesleurd door drie mannen: De Bolle, de Lange en de Jongen. Ze nemen haar mee naar een afgelegen plek. Ze wordt geblinddoekt naar het huis dat daar staat gevoerd. Ze sluiten haar op in een kelder, waar ze drie weken gevangen wordt gehouden. De hoofdstukken geven aan welke dag het is. Het meisje heeft ook een horloge. Daardoor blijft het verhaal bij de tijd en wordt het behalve soms een beetje saai, nooit ongeloofwaardig. De drie ontvoerders verzorgen hun slachtoffer goed, maar vooral met de Jongen krijgt ze een goede, maar zeer vreemde band, die men het Stockholmsyndroom noemt. Het meisje weet al te goed dat hij niets goed in de zin heeft, maar ze wordt wel smoorverliefd op hem.
Wie is de hoofdpersoon?
Daphne, de Lange, De Bolle en de Jongen. Ze noemt hem David.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik wil graag meer over de leefwereld van Daphne weten. Ze komt uit een steenrijke familie, en haar ontvoerders hebben dit gedaan om losgeld te ontvangen. Behalve dat de lezer weet dat Daphne een eigen paard heeft, en haar vader een eigen bedrijf, weet je weinig over de achtergrond van de familie. Had ik wel graag gezien.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In de kelder van een afgelegen huis
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het boek is best spannend, en het Stockholmsyndroom is raar. Greet Beukenkamp weet dit echter zeer geloofwaardig over te brengen, zonder dat de lezer zich ergert aan het feit dat een slachtoffer verliefd is op een ontvoerder. Dit wordt voldoende gekaderd en dat maakt van dit boek meer dan een gewone thriller over een 16jarig oppervlakkig iemand.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Omdat Daphne zolang in haar kelder moet doorbrengen, komen we ook veel over haar gevoelens te weten. Hier lijkt het helaas een beetje of de schrijver haar personages wat te strak aan de leiband wil houden, en wat ze denkt komt niet zo uit het hart van Daphne, maar uit de pen van Beukenkamp.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet