boekomslag Hanna Bervoets - Lieve Céline

Brooke is een jonge, laagbegaafde vrouw uit Amsterdam-Noord met een passie voor zangeres Céline Dion. Na een reeks dramatische gebeurtenissen heeft Brooke nog maar één doel in haar leven: Céline zien optreden. Dus reist ze in haar eentje naar Las Vegas.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Over het verhaal

Dit is niet mijn 1e brief. Ik heb je al 3 dingen geschreven. Maar ik heb nog geen antwoord van jou. Misschien is het niet goed aangekomen of iets? De eerste 2 brieven stuurde ik naar het adres van op je site. Maar op de valentijnskaart voor jou en René het adres van je agent. Had ik van een meisje van het forum.
KateGirl heet zij. Van Kate Winslet. Dus eigenlijk is ze geen echte fan. Ze is van NA Titanic: van na My Heart Will Go On zeg maar.
KateGirl zei dat jouw agent haar post aan jou had gegeven. En dat jij haar toen een foto had gestuurd met handtekening. Kan zijn dat ze liegt. Ja echt wel dat ze liegt. Anders had ik toch ook allang iets van je gekregen?
Dus ga ik je deze brief zelf geven. Want ik kom naar je toe Céline! Eindelijk. (blz. 3)

Brooke is groot fan van Céline Dion. Ze stuurt haar brieven en kan niet wachten om haar in het echt te zien. Eindelijk heeft ze genoeg geld gespaard en kan ze naar Las Vegas vliegen. Ze zit te wachten op Schiphol.

Brooke woonde heel lang bij haar moeder in huis. Haar oudere zus Sue was het huis allang uit en woonde samen met haar vriend. Maar op een dag is Brookes moeder opeens weg…

Brooke staat op, iets later dan normaal. Ze loopt de trap af en gaat aan de keukentafel zitten. In alle andere afleveringen zit haar moeder naast haar. Nu niet.
Raar.
Brooke gaat de trap weer op, naar de grote slaapkamer. Het bed is leeg, Pamela is er niet. Ook niet in de badkamer. En niet in de tuin of in de box.
Brooke zit nu op de bank. Ze denkt na. Waar kan haar moeder zijn?
Misschien was haar shag op. Is ze daarom alvast naar de Read Shop. Ging Brooke nu ook naar de Read Shop, vond ze haar moeder daar misschien. Maar wat als ze haar net misliep? Dan kwam haar moeder thuis in een leeg huis. Dus blijft Brooke zitten.
Ze bladert door een blad. Twee keer, drie keer. Tot ze zes keer heeft gelezen dat er in het huis van de ex-vrouw van Rob de Nijs een rat lag. Ze moet naar buiten, besluit ze. Ze moet naar de Read Shop om te vragen of haar moeder daar die ochtend shag heeft gehaald.
Brooke loopt naar de deur. Ze legt haar hand op de knop. Maar dan, opeens, draait ze zich om. Ze wil wel naar buiten, maar het lukt niet. Want dat doet ze anders nooit: zonder haar moeder de straat op. Dus gaat ze voor het raam staan. Dan pas ziet ze de lege parkeerplek: de Canta is weg. (blz. 67)

Later op de weg vindt de politie het invalidenautootje van Brookes moeder. Ze is het kanaal ingereden. Brooke verhuist naar het huis van Sue en haar vriend Johan. Ze wil niets meer en ze blijft het liefst de hele dag in haar kamer zitten. Ze heeft genoeg te doen vindt ze zelf. Sue en Johan doen hun best om Brooke uit haar depressie te krijgen.

Sindsdien kwam Johan elke dag naar haar kamer. Hij vroeg steeds hetzelfde: ‘Kom je niet even naar buiten? Ik ga wel met je mee.’ Brooke antwoordde ook steeds hetzelfde: ‘Nee.’
Wat moest ze buiten? Johan haalde iedere dag boodschappen en kookte. Daar had hij haar heus niet bij nodig. Naar buiten gaan had dus geen enkel doel, vond Brooke. Daarbij: binnen was van alles te doen. Muziek luisteren, clips kijken. En ze had nieuwe lijstjes. Ze leken een beetje op haar oude lijstjes, maar de nieuwe lijstjes waren beter. Omdat ze er echt toe deden.
Brooke maakte lijstjes met dagen: data waarop Céline dingen had gedaan, deed, en zou gaan doen. En lijstjes met cijfers: hoeveel albums Céline gemaakt had, hoeveel singles er per album uitgebracht waren, welke singles de nummer één-positie in Amerika hadden gehaald, welke singles de nummer één-positie in Japan hadden gehaald, welke singles de nummer twee-positie in Amerika en Japan hadden gehaald, hoeveel singles er per land verkocht waren, hoeveel liedjes er bestonden die níét als singles uitgebracht waren, welke albums in Nederland platina geworden waren, hoeveel mensen er naar Célines concerten kwamen.
Gewoon, basisinformatie.
En dan was er nog het Nederlandse Céline Dion-forum. Brooke bezocht het elk uur, om te zien of iemand iets geschreven had. Startte iemand een topic, kwamen er zó twintig, dertig nieuwe berichten. En soms startten er wel drie nieuwe topics op één dag. ‘Wat vinden jullie het mooiste Franse album?’, ‘Vraagje over geboorteplaats René’, ‘Misschien extra concerten in Canada!!’
Vaak waren de reacties kort: ‘Haha ja’, of: ‘LOL.’ Maar er waren topics waarbij leden een heel scherm volschreven. Dan moest Brooke omlaagscrollen om alles te kunnen lezen. (blz. 81)

Komt Brooke uit haar depressie? Waarom gaat Brooke nu naar Las Vegas? Zal ze Cêline ontmoeten?


Luister naar het begin van dit boek…

Bij dit boek is een voorleesfragment gemaakt. Hiermee kun je naar het begin van het boek luisteren. Klik op het plaatje hieronder om naar het YouTube-kanaal van Ikvindlezenleuk te gaan.

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, grappig, saai, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
n.v.t.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
zie hierboven
Wie is de hoofdpersoon?
Brooke
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee, ik wil niemand ontmoeten
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in Almere waar Brooke woont en waarover ze schrijft in haar brieven aan Céline Dion. Brooke zit ondertussen in het vliegtuig naar Las Vegas
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een ontroerend en verrassend verhaal over Brooke die zo’n grote fan is van Céline Dion dat ze haar brieven schrijft over haar leven
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen