boekomslag Ali Benjamin - Suzy en de kwallen

Nadat haar voormalige beste vriendin verdrinkt, is Suzy Swanson ervan overtuigd dat dit komt dooreen zeldzame kwallenbeet. Dingen gebeuren immers heus niet zomaar. Teruggetrokken in haar eigen stille wereld, ontwikkelt ze een plan om haar theorie te bewijzen, zelfs als het betekent dat niemand haar gelooft en ze de wereld over moet reizen in haar eentje.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, mooi, ontroerend, realistisch
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
Terry Fan en Eric Fan. De kaft is mooi en er staan illustraties van kwallen op snee. In het boek zelf staat een potloodtekening van een kwal die bij ieder deel herhaald wordt.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Suzy zit op de middelbare school. Ze raakt langzamerhand steeds verder verwijderd van haar beste vriendin en komt in een situatie terecht waarin ze gepest wordt. Later gaat haar voormalige beste vriendin ook nog eens dood, een situatie die voor Suzy erg moeilijk is. Ze gaat op zoek naar een verklaring voor haar dood en gaat daarbij heel gestructureerd te werk. Hoewel het verhaal niet heel vrolijk is, vond ik het nooit heel zwaar of deprimerend worden. Zelf vond ik het een heel mooi boek dat ik met heel veel plezier heb gelezen. De moraal van het verhaal: ook met buitenbeentjes kan het goed aflopen.
Wie is de hoofdpersoon?
Suzy
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
Waar speelt het verhaal zich af?
De VS.
Wat vind je leuk aan dit boek?
De mooie uitvoering van het boek en het verhaal zelf
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
niets
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik dacht eerst nog even dat de kwallen ook vanwege de andere betekenis door de auteur gekozen waren; er komen namelijkook veel menselijke kwallen voor in het boek. Maar die connotatie bestaat geloof ik niet in het Engels (de oorspronkelijke taal van het boek), dus de ironie die ik er soms in las zal wel toeval zijn… Hoe dan ook, het boek staat vol verbazingwekkende feiten over kwallen die daadwerkelijk blijken te kloppen. Achterin het boek heeft de auteur nog een aantal van haar inspiratiebronnen vermeld. Leuk!
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Een boek voor de jeugd vanaf ongeveer 12 jaar. Ik schat in dat het toch vooral een meisjesboek is. Vooral meisjes die zelf een beetje buitenbeentjes zijn, zullen herkenning vinden in dit verhaal en wellicht ook een beetje hoop en houvast.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen