Thea Beckman – Kruistocht in spijkerbroek (18e recensie)

boekomslag Thea Beckman - Kruistocht in spijkerbroek

De 16-jarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materie-transmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht en niet op het riddertoernooi dat hij zo graag wilde bijwonen. En het lukt Dolf niet om op tijd op de afgesproken plek te staan. Moet Dolf nu voor altijd in 1212 blijven?

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
we moesten dit boek lezen op school
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
we moesten het lezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, interessant, lang, ontroerend, spannend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt? Wat vind je van de illustraties?
er staan geen illustraties in het boek zelf maar de voorkant is getekend door F. van Vliet
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
over Rudolf ook wel Dolf genoemd. Hij gaat met de materietransmitter naar het jaar 1212 hij ontmoet daar een student die overvallen wordt door rovers. Dolf redt die student. Nadat Rudolf Leonardo (de student) gered heeft zien ze alle honderden kinderen voorbij komen en ze weten eigenlijk niet waar het voor is. De kinderen zien er wel allemaal heel slecht uit en ze zien hoe er eentje bijna sterft doordat het valt en ondergelopen wordt. Dolf en Leonardo besluiten mee te lopen en uit te vinden waar ze naar toe gaan. Uiteindelijk blijkt dat ze op weg zijn naar Jeruzalem om het land van de Saracenen te bevrijden. Dolf en Leonardo beleven een heel groot avontuur en hebben veel kinderen geholpen en zien sterven. Ze hebben hun leven gewaagd voor al die kleinen kinderen…..
Wie is de hoofdpersoon?
Rudolf Wega ook wel Rudolf van Amstelveen genoemd of gewoon Dolf
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ja! Mariecke ze lijkt me erg aardig en behulpzaam. Ik zou dan graag wat leuks met haar gaan doen omdat ze zo veel meegemaakt heeft. Al die andere kinderen natuurlijk ook maar haar in het bijzonder.
Waar speelt het verhaal zich af?
Een klein stukje in een laboratorium en een heeeeeeeel groot deel in de middeleeuwen
Wat vind je leuk aan dit boek?
Ik vind het leuk omdat ik er eigenlijk nooit bij stil stond hoeveel kinderen hun leven hebben gegeven om naar Jeruzalem te gaan. En op een gegeven moment was er ook een meisje bij die haar kleine broertje van 4 droeg, toen leek het net alsof iemand in mij een kraan had opengezet. Ik begon zo hard te huilen omdat ik zelf ook een broertje van 4 heb en dat zij voor haar broertje zorgde dat raakte me heel erg.
Wat vind je niet leuk aan dit boek?
Ik vind het boek zelf een heel mooi boek en ook best wel realistisch (alleen niet aan het begin maar dat maakt het juist wel leuk) ik vind eigenlijk alles leuk
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nou ik heb gewoon zere vingers omdat ik zo lang aan het typen ben en ik heb ook niet echt meer iets te vertellen alleen dat het echt een heel leuk en mooi boek is. ik hou zelf helemaal niet van geschiedenis boeken en alles wat er mee te maken heeft alleen toen ik hier aan begonnen was kon ik niet meer stoppen.
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
voor mensen die niet van geschiedenis boeken houden(ook voor mensen die er wel van houden) en hier leer je veel van en het is nog echt een heel leuk boek ook . de voorkant ziet er misschien een beetje saai uit maar de inhoud is zooooo mooi!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen