boekomslag Becky Albertalli - De voordelen van onbeantwoorde liefde

Becky Albertalli – De voordelen van onbeantwoorde liefde (2e recensie)

boekomslag Becky Albertalli - De voordelen van onbeantwoorde liefde

Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Suso wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat ‘ze er gewoon voor moet gaan’ en ‘een risico moet nemen’, maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en – volgens haar oma – ‘volslank’. Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly’s reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt… of haar eigen hart volgt.

ikvindlezenNIETleuk meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Katrien 
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik had gehoord dat het vorige boek van Becky Albertalli erg goed was, en dat was nog waar ook. Dus ik was gewoon benieuwd.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, leuk, mooi, ontroerend, realistisch, romantisch, vrolijk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Er staan geen illustraties in het boek
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Molly, 17 jaar, heeft al 26 crushes op jongens gehad, maar heeft nog nooit iemand van hen gezoend. Ze voelt zich daar wat vreemd onder. Wat heeft zij dat haar tweelingzus Cas(sie) niet heeft? Het lijkt of zij elk meisje dat ze maar wil, kan krijgen. En op een dag komt Molly Mina tegen op de toiletten. Dat is de start van wat eerst een oppervlakkig verhaaltje schijnt te gaan worden, maar dat totaal niet is…
Wie is de hoofdpersoon?
Molly Peskin Suso
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Mag ik alsjeblieft deel uitmaken van het vriendengroepje van Cassie en Molly? Alleen zou ik dan geen cookie dough ijs, het schijnt echt te bestaan! – eten.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Ergens in Amerika, ik weet het niet goed. Volgens mij kan dit verhaal zich overal afspelen.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een superlief en realistisch boek, zonder dat het verdrinkt in grote actie.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Molly en haar familie zijn Joods, en haar ouders zijn lesbisch. Dat zijn geen thema’s in het boek, en wordt als vanzelfsprekend in het verhaal verwerkt. Heerlijk. En oh ja… Met Molly komt alles goed.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen