Kinderen die een hekel hebben aan lezen bestaan niet. Ze hebben alleen het juiste boek nog niet gevonden (Frank Serafini)

bitmoji op een stapel boeken

Ik vind lezen leuk, heel erg leuk zelfs, en kan me een leven zonder boeken eigenlijk niet voorstellen! Dit plezier in lezen wil ik graag aan iedereen geven. Ik denk dat er voor iedereen leuke boeken te vinden zijn. Ook als je niet van lezen houdt of lezen moeilijk vindt. Het is vaak wel lastig om dat boek te vinden, want er zijn heel veel boeken te vinden in de bibliotheek of boekwinkel. Dus is het handig als iemand helpt. Daar is deze website voor.

Deze website wil jou laten zien hoeveel mooie boeken er zijn. Ik wil laten zien dat er ook leuke boeken zijn om te lezen voor de leeslijst en dat je niet alleen klassiekers hoeft te lezen, of de boeken die iedereen al leest. Kies boeken die bij je passen en je leest met meer plezier. Ik weet zeker dat je via Ikvindlezennietleuk leuke boeken zult vinden.

Over Mathilde

foto van Mathilde met Matilda

Mijn middelbare schooltijd is alweer lang geleden: ik deed in 1989 eindexamen vwo. Daarna ben ik eerst begonnen aan een hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek, voordat ik overstapte naar de universiteit om Nederlandse taal- en letterkunde te gaan studeren. Een geweldige studie voor iemand die van lezen houdt.

in 2005 ben ik begonnen met bloggen en ik schreef vooral over de boeken die ik gelezen had. Ik hou sinds die tijd ook bij welke boeken ik heb gelezen en ik geef met sterren aan wat ik van het boek vond.

In december 2012 ben ik begonnen met de website Ikvindlezenleuk om mijn leesplezier aan kinderen door te geven én om de mening van kinderen te vragen over wat ze lezen. Inmiddels staan er bijna 5000 recensies op deze website, van prentenboek tot Nederlandse literatuur. Het merendeel van de recensies zijn geschreven door kinderen & jongeren.

Mathilde leest…

Ik ben verslaafd aan lezen en lees dus veel boeken. Hieronder zie je mijn 5-sterren-recensies over boeken voor 12 jaar en ouder, met de meest recente recensie als eerste.