Leestips Jonge Jury 2020

De tien leestips voor Jonge Jury 2020 zijn bekend. Deze tien boeken zijn gekozen door de jongeren van het Jonge Jury Boekgenootschap. Zij hebben de groslijst gelezen met daarop alle boeken waar je op mag stemmen voor deze prijs. Op deze groslijst staan alle boeken van Nederlandse schrijvers die in 2019 zijn uitgekomen én geschikt zijn voor 12+ en 15+. Je mag op al deze boeken stemmen. Hier vind je meer informatie over de Jonge Jury.

Er volgt later dit jaar nog een elfde leestip. Deze leestip wordt bepaald door de Jonge Jury Wildcardwedstrijd. Overtuig samen met jouw klasgenoten de leden van het Jonge Jury Boekgenootschap dat jouw favoriete boek de elfde leestip moet worden. Kijk hier voor meer informatie over deze wedstrijd. Op 3 juni zal de Prijs voor de Jonge Jury worden uitgereikt. Meer informatie over deze uitreiking vind je op de website van de Jonge Jury.

p.s. Eind november werd de elfde leestip bekend, Match van Buddy Tegenbosch

Heb je een leuk boek gezien dat je voor school wilt lezen? Vraag eerst aan je docent of dit boek mag. Staat het boek dat je wilt lezen niet op de lijst van je docent? Leg dan uit waarom je dit boek graag wilt lezen. Misschien mag het dan alsnog… En als het niet mag kun je het boek natuurlijk voor je plezier lezen 🙂