Op deze website vind je leestips voor middelbare scholieren. Een leuke website voor jouw leerlingen om leuke leesboeken te vinden en voor jou om op de hoogte te blijven.

Leestips

Jaarlijks worden er in Nederland en België duizenden nieuwe boeken uitgegeven. Het is onmogelijk om op de hoogte te blijven van al deze nieuwe boeken. Daarom heb ik voor elke leeftijdsgroep op de middelbare school een overzicht met leestips gemaakt. Deze leestips vind je via de menubalk. Voor jou zijn de leestips handig om op de hoogte te blijven van recente boeken – bekijk hier alle blogjes met leestips

Via de link hieronder zie je mijn leestips met recente boeken voor verschillende schooltypes. Je kunt deze leestips ook downloaden in PDF-formaat – ga naar de pagina met leestips voor docenten

Leeslijst voor je leerlingen.

Jongeren zijn vaak visueel ingesteld. Bij het kiezen van een boek zullen ze zich deels laten leiden door het boekomslag. Laat jij het boekomslag in jouw leeslijst zien? En kunnen ze de samenvatting lezen? Of bevat jouw leeslijst alleen schrijvers en boektitels. Ik kan helpen om er een visuele leeslijst te maken.

Tegen een kleine vergoeding maak ik voor jou een speciale pagina op de website waarbij leerlingen in 1 oogopslag kunnen zien hoe het boek eruitziet, of er al recensies over geschreven zijn, of het boek als e-boek bij de bibliotheek te leen is. Mail mij als je hier interesse in hebt.

Hieronder zie je leeslijsten van docenten. Deze kun je ter inspiratie gebruiken

schoolniveau vmbo bovenbouw
leeslijst 1 (vmbo bovenbouw Zevenaar)
schoolniveau eerste graad
leeslijst 2 (eerste graad Oostende)
schoolniveau havo/vwo bovenbouw
leeslijst 3a (havo/vwo bovenbouw Leiden)
schoolniveau havo/vwo bovenbouw
leeslijst 3b (havo/vwo bovenbouw Leiden)
schoolniveau havo/vwo bovenbouw
leeslijst 3c (havo/vwo bovenbouw Leiden)

Interessante websites

Op deze pagina vind je een overzicht van websites die leuk en interessant zijn voor docenten Nederlands.

Boeken in een andere taal

Ben je op zoek naar een Engels of Duits boek? Kijk dan hier