Op deze website vind je leestips voor middelbare scholieren. Een leuke website voor jouw leerlingen om leuke leesboeken te vinden en voor jou om op de hoogte te blijven.

Via het menu bovenaan de website vinden de leerlingen leestips voor verschillende genres. De leestips zijn verdeeld in boeken van Nederlandse schrijvers en van buitenlandse schrijvers.

Nieuwsberichten

Via de blogjes op de voorpagina krijgen leerlingen de nieuwste leestips. Deze leestips zijn verdeeld over dezelfde categorieën als in de menubalk bovenaan de website. Alle blogjes met leestips vind je hier.

Leestips

Jaarlijks worden er in Nederland en België duizenden nieuwe boeken uitgegeven. Het is onmogelijk om op de hoogte te blijven van al deze nieuwe boeken. Daarom heb ik voor elke leeftijdsgroep op de middelbare school een overzicht met leestips gemaakt. Hierin vind je recente boeken die passen bij de leeftijdsgroep en het onderwijsniveau. Dit zijn voornamelijk boeken die in 2019 voor een prijs genomineerd waren.

Voor leerlingen zijn deze leestips handig omdat ze snel kunnen lezen waar een boek over gaat, hoe het boek er uitziet en wat voor genre het verhaal heeft.

Voor jou zijn de leestips handig om op de hoogte te blijven van recente boeken.

Wil je bovenstaande leestips als pdf-document downloaden? Dat kan via de knop hieronder.

Interessante websites

Op deze pagina vind je een overzicht van websites die leuk en interessant zijn voor docenten Nederlands.